Продажбата на лифтовете на Витоша скара общинските съветници в местния парламент

...
Продажбата на лифтовете на Витоша скара общинските съветници в местния парламент
Коментари Харесай

Продажбата на лифтовете на Витоша скара общинарите в София

Продажбата на лифтове те на Витоша  скара общинските съветници в локалния парламент на София. От ДСБ, " Да, България " и " Зелените " упрекват ГЕРБ и тогавашния кмет Бойко Борисов , че са разрешили приватизацията на въжените уреди в планината.
 
Председателят на Столичния общински съвет Елен Герждиков обаче показа протокол от решението, взето през 2007 година, когато в съвета няма нито един представител на ГЕРБ, а с гласовете точно на тогавашната десница предлагането за отдаване на лифтове те се приема. Според ръководещите единственото решение на казуса със ски оборудванията и достъпа на столичани до планината е правене на нов проект за ръководство на Витоша.

Според изказванията на най-новото дясно обединяване - ДСБ, Да, България и Зелените, през декември 2007-а, при кмет Бойко Борисов и болшинство на ГЕРБ в Столичния общински съвет, въжените линии за достъп на софиянци са продадени на „ Витоша ски ”. Новият притежател и към сегашния момент отказва да поддържа и модернизира оборудванията, макар че приватизационният контракт го задължава да влага в лифтове те и да резервира предмета на активност им, а точно транспорта на хора в планината.
 
Оказва се обаче, че решението е взето през юли с.г. Но тогава в локалния парламент партията на Бойко Борисов няма нито един представител, а  с гласовете на тогавашната десница, в която влизат СДС, ДСБ, Съюз на свободните демократи, Демократи за София, се приема приватизацията на лифтове те.

Шефът на общинския съвет Елен Гедржиков дефинира изказванията им като политическа шизофрения. " Шест индивида от ДСБ са взели участие в това гласоподаване, всички, които са били тогава  в Общинския съвет. И шестимата са подкрепили това решени. Тежка форма на политическа шизофрения. Хора, които са дали своят вот, които са подготвили това решение, в този момент излизат и нападат нас за решението, което са взели те ", разяснява Герджиков.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР